Sisteme plata parcare

Sistemele de plata a parcarii reprezinta sisteme destinate parcarilor cu rol in gestionarea eficienta a traficului auto, ce ofera o modalitate simpla si rapida de plata a locului de parcare.

   Un sistem de plata parcare poate include unitate de intrare in parcare, unitate de iesire din parcare si bariera de acces. Parcometrul are o interfata prietenoasa cu utilizatorul, determinand operatiuni usoare de plata cu carduri, tichete sau jetoane, prin scanarea cardului angajatilor si persoanelor cu abonament de parcare etc.

   Sistemele de plata parcare pot fi integrate in orice parcare cu taxa din zona urbana sau din zonele business, aeroporturi si in alte zone in care au fost deja construite parcari extinse.

   In functie de modul de operare, sistemele de plata pot fi cu operator uman sau cu automat de plata. Primul sistem presupune plata la un operator angajta care permite accesul in urma incasarii tarifului de la utilizator. Al doilea sistem presupune plata cu ajutorul parcometrului (automat de parcare) si a comenzilor disponibile pe interfata acestuia, urmand ca accesul sa se faca automat, in acelasi timp.

   In plus, sistemele de plata si control acces in parcari pot fi echipate cu camere video (sisteme LPR), cu rolul de a recunoaste numerele de inmatriculare, sau cu posibilitate de plata prin SMS, in acest caz nemaifiind nevoie de alta plata afara tarifului de SMS.

In aceasta categorie veti gasi urmatoarele tipuri de sisteme de plata parcare: