Sisteme plata parcare cu camere video

   Sistemele de plata cu camere video sunt sisteme inteligente pentru plata parcarii, care se bazeaza pe recunoasterea numarului de inmatriculare al autoturismului. Aceste sisteme au rolul de a recunoaste placutele de inmatriculare ale masinilor si de a le oferi acces liber celor autorizate.

   Sistemele cu taxa pentru parcare pot fi instalate in orice tip de parcare de dimensiuni mari, contribuind la o buna organizare a acestora.

Cum functioneaza un sistem de plata parcare cu camere video?

   Fiecare sistem de plata parcare LPR (license plate recognition) functioneaza cu bariere parcare ce permit atat accesul cu plata, cat si acces liber (pentru persoanele deja abonate).

   Sistemul include o camera de supraveghere video, care fotografiaza si identifica fiecare numar de inmatriculare. Toate autovehiculele care tranziteaza parcarea au numerele incluse intr-o baza de date. In functie de setarile efectuate asupra sistemului de taxare parcare, el asigura acces liber sau acces platit pentru autovehicule.

   O alta componenta importanta a unui sistem LPR parking este unitatea de caserie automata sau unitatea manuala cu operator uman. Unitatea cu operator uman are rol de incasare a tarifelor de parcare, de scanare a tichetului si de oferire a accesului. La unitatea de caserie automata, operatiile aferente platii se fac cu ajutorul unui display si a unor functii speciale.

   Intr-un sistem de parcare cu camere video se gasesc si urmatoarele:

  • Bariere sau stalpi retractabili pentru blocarea intrarii sau iesirii din parcare
  • Accesorii semnalizatoare, prevazute cu semafoare sau panouri digitale care afiseaza numarul de locuri libere si locuri ocupate, precum si tarifele parcarii.

De ce sa alegeti sistemul de plata a parcarii cu camere video?

  • Deoarece este eliminat sistemul clasic de jetoane sau tichete, reducand in acelasi timp costurile de operare si diminuand impactul negativ asupra mediului
  • Creste rata de tranzit a vehiculelor, fluidizand traficul
  • Se elimina timpul de asteptare pentru obtinerea jetonului sau a tichetului de parcare

Sisteme de plata parcare cu camere video disponibile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.