Sisteme plata parcare prin SMS

   Sistemele de plata parcare prin SMS sunt sisteme de parcare ce presupun accesul autovehiculelor in baza trimiterii unui SMS. Acest tip de sistem se poate integra in orice parcare moderna, in special in parcarile foarte mari in care gestionarea intrarilor si a iesirilor prin alta metoda de plata ar ingreuna circulatia.

   Astfel de sisteme de plata parcare prin SMS au devenit foarte cautate odata cu cresterea numarului de utilizatori de telefoane mobile si a gradului de acoperire a retelelor mobile.

Cum functioneaza sistemul de taxare parcare prin SMS?

   Sistemele de taxare parcare prin SMS functioneaza cu ajutorul unui software aflat in mediu securizat, care poate fi accesat oricand de pe internet de catre operatorul sau administratorul parcarii. Etape:

  • Utilizatorul de telefon mobil va transmite un SMS, platind pe acesta taxa aferenta, stabilita de catre administratorul parcarii.
  • Pentru ocuparea locului de parcare un anumit timp, SMS-ul va contine indicativul zonei de parcare si numarul de inmatriculare.
  • Dupa trimiterea SMS-ului, beneficiarul va primi inapoi un mesaj de confirmare a achitarii tarifului respectiv.
  • La fiecare sistem de plata parcare SMS, numarul de SMS-uri trimise consecutiv se cumuleaza, totalizand durata de stationare pe locul de parcare. Inaintea expirarii timpului alocat, beneficiarul va primi un mesaj alerta. El poate prelungi durata de stationare trimitand un alt SMS.

De ce sa alegeti un sistem de plata parcare prin SMS?

   Plata parcarii prin SMS reprezinta o metoda moderna si eficienta de administrarea a traficului auto dintr-o parcare. Metoda de control acces parcare prin SMS este recomandata deoarece se poate folosi in toate retelele de telefonie mobila. In plus, ajuta la o gestionarea eficienta a traficului auto, permitand accesul in urma unei plati mai rapide decat in cazul altor sisteme de plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.